Sayfalar

Battaniyemin 3,1 bitti çokk şükür

Tek kişil tığ işi battaniyem aylar oldu başlayalı bu aralar yapıyorum çünkü bu bitmeden bişey başlıyasım gelmiyo çokk yarımlarım olduğu için http://elisidunyasi.bestforumonline.com/portal.htm yapılışı burda arkadaşlarla etkinlikte başlamıştık.rengi biraz bulanık görünüyo yakından güzel bi renk.





"OĞLUŞUMUN DOĞUM GÜNÜ"


Muratım 18 yaşına giriyo,günler su gibi akıp geçti oğluşumu kuçağıma aldığımda 16 yaşıma gireli 17 gün olmuştu beraber büyüdük sayılır yine günlerden salıyı çarşambaya bağlayan bi gecede 1993 de 2:30 gibi dünyaya gözlerini açtı.iyiki doğurmuşum yavrumu iyiki girmiş hayatıma dünyanın en talı varlığı seninle hep gurur duyayım canım oğluşum bu yaşına kadar annesini hiç üzmedi inşlh bundan sonrada üzmez herşey gönlümüzce olur.ALLAH evladı olmayanlara en kısa zamanda hayırlı evlat nasip etsin.evladı olanlarda güle güle büyütsütler yavrularının ALLAH acılarını göstermesin.

Hoşgeldin 11 Ayın Sultanı Ramazan


11 ayın sultanıRamazan-ı Şerif” tüm müslüman alemine hayırlı olsun! Bu sene biraz daha zor geçecek gibi görünen Ramazan ayı‘nın ilk günü bugün, Zor’dan kastım havaların çok sıcak olması ve günlerin uzun oluşu… Fakat ALLAH yardım eder, Hayırlısıyla kazasız belasız haram’dan uzak bir Oruç ayı geçiririrz İnşallah! Ramazan ayını değerli kılan nedenlerden birisi, Kutsal kitabımız olan Kur’an’ın bu ayda indirilmiş olmasıdır. Yüce Allah Kur’an’da ” Ramazan ayı insanları kurtuluş yoluna götüren, doğruyu yanlıştan ayıran Kur’an’ın indiği aydır. “(Bakara suresi, ayet 185) buyurmuştur. Kur’an’, Allah tarafından insanlara öğüt vermek ve yol göstermek için gönderilmiştir. Bu nedenle Kur’an insan için hayati değer taşır. Kur’an okumak bir ibadettir. Peygamberimiz Allah’ın bildirdiği görev ve sorumluluklarımızı sıkça hatırlamamız için Kur’an’ı çok okumayı teşvik etmiştir. Müslümanlar, ramazan ayında Kur’an okumaya her zamankinden daha çok özen gösterirler. Bunun için evlerde veya camilerde bir araya gelerek, her gün Kur’an’dan yirmi sayfa okurlar. Ramazan ayının sonuna gelindiğin de ise Kur’an’ı baştan sona bir kez okumuş olurlar. Buna hatim denir. Daha sonra hatim duası yapılır. Müslümanlar yüzyıllar boyu bu geleneği devam ettirmişlerdir.


Kur’an, Ramazan ayında inmeye başlamıştır

Kur’anıkerim, ramazan ayının Kadir Gecesi’nde indirilmeye başlanmıştır. Kadir gecesi ramazan ayının 27. gecesi olarak bilinir. Yüce Allah Kadir Gecesi’nin “Bin aydan daha hayırlı” olduğunu haber vermiştir. Peygamberimiz de “Kim inanarak ve sevabını Allah’tan umarak Kadir Gecesi’ni değerlendirirse geçmiş günahları bağışlanır” (Buhari) buyurarak, bu gecenin önemini belirtmiştir.
Ramazan, oruç ve sabır ayıdır

Ramazan ayını önemli kılan etkenlerden biri de, dinimizin temel ibadetlerinden olan orucun bu ay içinde tutulmasıdır. Yüce Allah Kur’an’da “…Kim Ramazan ayına ulaşırsa oruç tutsun” (Bakara suresi, 185. ayet) buyurarak, ramazan ayında oruç tutulmasını emretmektedir. Bu nedenle Müslümanlar ramazan ayı boyunca oruç tutarlar.Ramazan ayı oruç, ibadet ve sabır ayıdır. Allah’ın rahmet ve bağış kapılarının açıldığı aydır. Sevgili Peygamberimiz, ramazan ayında içtenlikle yapılan dua, ibadet ve iyiliklerin Allah katında daha değerli olacağını bildirmiştir.

Ev makarnası yaptım

Severek yediğimiz makarna benim oğlum çokk seviyo bende yapmaya karar verdim.belki bilemeyen arkadaşlarım vardır kısaca tarifini vereyim 5 kg una 15 adet yumurta bir miktar tuz aldığı kadar suyla yoğurdum hamurum biraz katı olcak sonra bezelere ayırdım 1cm kalınlığıda yufka actım bıcağıma yapışmıcak hale gelince biraz kuruyunca kemeye başaldım resmilerdeki gibi.





"BUGÜN BENİM DOĞUM GÜNÜM "

Yine günlerden pazar,Benim için farklı bir anlamı var.34 yıl önce bir pazar günü dünyaya gözlerimi açtım.Gurbetci bir ailenin çocuğu olarak rahmetli babam ismimi yurdagül koymuş yurduna gülsün diye sanırım öyle oldu ben doğduğum değil doyduğum vatan topraklarındayım.Tabiri caizse rahmetli anacığımın tekne kazıntısıyım.Şuan yanımda olmasalarda dularımla ben onların yanındayım.
 

BLOG designed by