Sayfalar

Hoşgeldin 11 Ayın Sultanı Ramazan


11 ayın sultanıRamazan-ı Şerif” tüm müslüman alemine hayırlı olsun! Bu sene biraz daha zor geçecek gibi görünen Ramazan ayı‘nın ilk günü bugün, Zor’dan kastım havaların çok sıcak olması ve günlerin uzun oluşu… Fakat ALLAH yardım eder, Hayırlısıyla kazasız belasız haram’dan uzak bir Oruç ayı geçiririrz İnşallah! Ramazan ayını değerli kılan nedenlerden birisi, Kutsal kitabımız olan Kur’an’ın bu ayda indirilmiş olmasıdır. Yüce Allah Kur’an’da ” Ramazan ayı insanları kurtuluş yoluna götüren, doğruyu yanlıştan ayıran Kur’an’ın indiği aydır. “(Bakara suresi, ayet 185) buyurmuştur. Kur’an’, Allah tarafından insanlara öğüt vermek ve yol göstermek için gönderilmiştir. Bu nedenle Kur’an insan için hayati değer taşır. Kur’an okumak bir ibadettir. Peygamberimiz Allah’ın bildirdiği görev ve sorumluluklarımızı sıkça hatırlamamız için Kur’an’ı çok okumayı teşvik etmiştir. Müslümanlar, ramazan ayında Kur’an okumaya her zamankinden daha çok özen gösterirler. Bunun için evlerde veya camilerde bir araya gelerek, her gün Kur’an’dan yirmi sayfa okurlar. Ramazan ayının sonuna gelindiğin de ise Kur’an’ı baştan sona bir kez okumuş olurlar. Buna hatim denir. Daha sonra hatim duası yapılır. Müslümanlar yüzyıllar boyu bu geleneği devam ettirmişlerdir.


Kur’an, Ramazan ayında inmeye başlamıştır

Kur’anıkerim, ramazan ayının Kadir Gecesi’nde indirilmeye başlanmıştır. Kadir gecesi ramazan ayının 27. gecesi olarak bilinir. Yüce Allah Kadir Gecesi’nin “Bin aydan daha hayırlı” olduğunu haber vermiştir. Peygamberimiz de “Kim inanarak ve sevabını Allah’tan umarak Kadir Gecesi’ni değerlendirirse geçmiş günahları bağışlanır” (Buhari) buyurarak, bu gecenin önemini belirtmiştir.
Ramazan, oruç ve sabır ayıdır

Ramazan ayını önemli kılan etkenlerden biri de, dinimizin temel ibadetlerinden olan orucun bu ay içinde tutulmasıdır. Yüce Allah Kur’an’da “…Kim Ramazan ayına ulaşırsa oruç tutsun” (Bakara suresi, 185. ayet) buyurarak, ramazan ayında oruç tutulmasını emretmektedir. Bu nedenle Müslümanlar ramazan ayı boyunca oruç tutarlar.Ramazan ayı oruç, ibadet ve sabır ayıdır. Allah’ın rahmet ve bağış kapılarının açıldığı aydır. Sevgili Peygamberimiz, ramazan ayında içtenlikle yapılan dua, ibadet ve iyiliklerin Allah katında daha değerli olacağını bildirmiştir.

7 yorum:

  1. Ramazanımız hayırlı olsun ve güzellikler getirsin bize.

    YanıtlaSil
  2. canım mübarek RAMAZAN I şerifin hayırlara vesile olmasını nasip eylesin RABBİM inşallah hakkında en hayırlısını nasip etsin canım

    YanıtlaSil
  3. çokk teşekkür ederim canlarım aminnnn ALLAH RAZI OLSUN.

    YanıtlaSil
  4. arkadaşım hayırlı ramazanlar
    sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Canım Hayırlı Ramazanlar dilerim.
    Sağlık ve Afiyetle inşallah.........

    YanıtlaSil

Rabbim, Gözlerimden Sevgiyle Bakan Işıkları Eksik Etme, Hayırları Görmeyi ve Her Yaratılanı SENDEN Dolayı Sevmeyi Nasip Et..

 

BLOG designed by