Sayfalar

HİÇRİ YILIMIZ KUTLU OLSUN..

Bu akşamın İslami HİCRİ YILBAŞI’mız, yarının da yeni yılımız olduğunu acaba İslam âleminde kaç Müslüman bilmektedir.? Bu gece evlerimizde yılbaşımızı kutlamaya hazır mıyız?

Yeni yılımızın deprem, sel ve savaş gibi afetlerden uzak, hayırlı, huzurlu ve bereketli geçmesi için bu gece hacet namazı kılalım. Geçen ömür yıllarımızın muhasebe ve muhakemesini yapalım. Ve yeni yılımızın ve gelecek yıllarımızın barış, kardeşlik ve sevgi dolu geçmesi için Allah’a yalvararak ve yakararak dua etmeliyiz.

muharrem ayının ilk günü yapacağımız dua yani yarın canlarım bu duayı okumak çkk faziletliymiş.

(Elhamdülillâhi Rabbil-âlemîn. Vessalâtü vesselâmü alâ seyyidinâ Muhammedin ve alâ âlihî ve sahbihî ecmaîn. Allahümme entel-ebediyyü'l-kadîm, el-hayyül-kerîm, el-hannân, el-mennân. Hâzihî senetün cedîdetün. Es'elüke fîhe'l-ısmete mineşşeytânirracîm, vel avne alâ hâzihin-nefsil-emmâreti bissûi vel-iştiğâle bimâ yukarribünî ileyke, yâ zel-celâli vel-ikrâm, birahmetike yâ erhamerrâhimîn. Ve sallallâhu ve selleme alâ seyyidinâ ve nebiyyinâ Muhammedin ve alâ âlihî ve sahbihî ve ehl-i beytihî ecmaîn.)

Türkce açıklaması:
"Kendinden evvel hiç bi varlık olmayan varlığı,hayatı,kullarına kerimi,ziyade merhameti,nimetler bağışlaması sonsuz ve devamlı olan yalnız sensin ALLAH ım"işde bu yeni yıldır ki.. Bu yıl boyunca huzurdan kovulmuş şeytandan korumanı ve daima kötülüğü emreden nefsime galip olmam için yardımını ve beni sana yaklaşdıran işlerle meşgul olmamı senden dilerim.Ey celal ve ikram sahibi ALLAH ım."Peygabber efendimiz [ s.a.v] buyurdularki.. her kim muharremin ilk günü bu duayı 3 kere okursa ALLAH [celalühü] O kimseyi gelecek muharrem'e kadar bütün belalardan emin kılar..

"Dualarda buluşmak dileğiyle canlarım...ALLAH kabul etsin..




9 yorum:

  1. Senin de hepimizinde hicri yılı kutlu olsun sağlıkla huzurla bereketle nice yıllara arkadaşım.
    Hayırlı cumalar...

    YanıtlaSil
  2. Seninde hicri yeni yılın kutlu olsun hayırlara vesile olsun canım.

    YanıtlaSil
  3. aminn canımcım ALLAH razı olsun.

    YanıtlaSil
  4. hepimizin hicri yılbaşı kutlu olsun.gönlünden geçirdiklerini hakkında hayırlı,hayırlı olanları gönlüne düşürsün canım.hayırlı cumalar

    YanıtlaSil
  5. seninde ve aileninde yeni yılı hayırla gelsin ,biliyorduk bu akşam yıl başımız oldugunu Rabbim hayırla getirsin amin ...

    YanıtlaSil
  6. hepimizin hicri yılbaşı kutlu olsun ablacım

    YanıtlaSil
  7. yurdagülüm seninde aileninde ve tüm islam aleminin hicri yılbaşısı kutlu olsun RABBİM hayırlara vesile etsin inş bacım

    YanıtlaSil
  8. paylaşımın için çok saol yurdagülcüm hayırlı bir sene diliyorum canım

    YanıtlaSil
  9. aminn canlarım ALLAH hepinizden razı olsun

    YanıtlaSil

Rabbim, Gözlerimden Sevgiyle Bakan Işıkları Eksik Etme, Hayırları Görmeyi ve Her Yaratılanı SENDEN Dolayı Sevmeyi Nasip Et..

 

BLOG designed by