canlarımm bu tarifi emekbahcemizin değerli ablası IŞILMELİKEM açıklamışdı o gün bu gün çokk isteniyo bende her günümde yapıyorum.
ev etipufum:))) lezzetini tatmanızı isterim canlarım yapması basit yemesi kolay:))))
kek için malzememiz:4 tane yumurta,1,5 su bardağı şeker,1 su bardağı süt,2 su bardağı un,1 su bardağında az sıvı yağ, 3 yemek kaşığı kakau birer paket vanilya ve kabartma tozu
şekerle yumurtayı iyice çırpıyoruz daha sonra sütünü yağını ilave et biraz daha karışdır daha sonra unumuzu ilave ediyoruz karışdırıyoruz iyicene en sonnuda vanilyayı ve kabartma tosunu ilave et yağlanmış fırın temsimize döküyoruz bu harcı dikkat etmemiz husu mutlaka fırın tepsisi olması lazım hani siyah dik dörtgen oluyoya onlardan cünkü kekimiz kalın olur tipsiz olur:)))
içinin kramsı malzemesi: 3 su bardağı süt paketinni içinde 2 tane oluyoya krem şanti ben bimin krem şantisini kullanıyorum memnunum 2 krem şanti ve cileki kremo üstüne aynen böyle yazıyo resmini ekliyorum kolaylık olur sizler için
3 su bardağı sütle bu kremşantiyi ve kremayı iyice cırpıyoruz dolabda bir süre bekletiyoruz kekimiz soğana kadar beklesede olur
kek soğudukdan sonra istediğniz bi bardakla kesebilirsiniz etifufun büyülüğü size kalmış ben orta boy bardakla kesiyorum büyüğü cirkin olabilir:)
kekleri keserken aralarında kalan mini parcaları rondodan geciriyoruz
bardak yardımıyla kestiğim kelerin üstüne bu hazırladığımız kramadan kayuyoruz kaşıkla daha sonra rondodan geçirdiğimiz keke tozlarını üstüne elimizle serpeliyoruz hepsi bu kadar
" AFİYETLER OLSUN"....
kek için malzememiz:4 tane yumurta,1,5 su bardağı şeker,1 su bardağı süt,2 su bardağı un,1 su bardağında az sıvı yağ, 3 yemek kaşığı kakau birer paket vanilya ve kabartma tozu
şekerle yumurtayı iyice çırpıyoruz daha sonra sütünü yağını ilave et biraz daha karışdır daha sonra unumuzu ilave ediyoruz karışdırıyoruz iyicene en sonnuda vanilyayı ve kabartma tosunu ilave et yağlanmış fırın temsimize döküyoruz bu harcı dikkat etmemiz husu mutlaka fırın tepsisi olması lazım hani siyah dik dörtgen oluyoya onlardan cünkü kekimiz kalın olur tipsiz olur:)))
içinin kramsı malzemesi: 3 su bardağı süt paketinni içinde 2 tane oluyoya krem şanti ben bimin krem şantisini kullanıyorum memnunum 2 krem şanti ve cileki kremo üstüne aynen böyle yazıyo resmini ekliyorum kolaylık olur sizler için
3 su bardağı sütle bu kremşantiyi ve kremayı iyice cırpıyoruz dolabda bir süre bekletiyoruz kekimiz soğana kadar beklesede olur
kek soğudukdan sonra istediğniz bi bardakla kesebilirsiniz etifufun büyülüğü size kalmış ben orta boy bardakla kesiyorum büyüğü cirkin olabilir:)
kekleri keserken aralarında kalan mini parcaları rondodan geciriyoruz
bardak yardımıyla kestiğim kelerin üstüne bu hazırladığımız kramadan kayuyoruz kaşıkla daha sonra rondodan geçirdiğimiz keke tozlarını üstüne elimizle serpeliyoruz hepsi bu kadar
" AFİYETLER OLSUN"....
harika bir tarif deneyeceğim, teşekkürler Yurdagül hanım..
YanıtlaSilNefis olmuşlardır afiyet olsun canım ellerine sağlık..
YanıtlaSilellerine sağlık yurdagülüm, orijinalinden daha sağlıklı ve lezizdir eminim:)))
YanıtlaSilellerine sağlık canım bende günümde yapmıştım gerçekten çok lezzetli oluyor ayselciğime bizimle bu güzel tarifi paylaştığı için teşekkür ediyorum
YanıtlaSilbende yapıyorum ama kremasını kendim hazırlıyorum hatta cuma günü hazırlayacağım cumartesi misafirim var:)) ben minik köstebek pasta diyorum aslında tüm isimler de uyuyor:)) ellerine sağlık
YanıtlaSilellerine sağlık yurdagülüm harika gözüküyor canım ev etipufun ,afiyet şekerler olsun tüm tadanlara,ışıl ablamızada çok teşekkürler bu güzel tarif için sevgilerimle
YanıtlaSil